11 res koristnih stvari, ki jih končno lahko počneš (in ne vključujejo "preberi knjigo")

Vemo, vemo ... do zdaj si videla že vsaj 34 naslovov o samoizolaciji in te ne zanima "branje vseh tistih knjig na tvojem seznamu". Televizijo in serije pa si gledala, še preden smo pričeli s socialnim distanciranjem ...

In zakaj ti vsi govorijo, da se nauči igrati na kašen instrument, nihče pa ti ga ne želi prodati po normalni, malce nižji ceni?!

Ravno zato, ker imamo tudi me že dovolj generičnih naslovov za aktivnosti, ki smo jih tako ali tako imele namen delati, ali pa tistih, ki jih zaradi situacije ne moremo, smo pripravile nekaj ZARES UPORABNIH stvari, ki jih lahko počneš, pa si nanje morda pozabila, ali pa se jim morda izogibaš.

1. Začni uporabljati kozmetični tretma / masko za obraz / manikuro, ki si jo že zdavnaj kupila

Poznaš ta občutek, ko greš v trgovino in zagledaš kul izdelek, ki ga res ne potrebuješ, a se mu kljub temu ne moreš upreti in ga kupiš. Potem pa nikoli ne najdeš časa, da bi ga začeli uporabljati, ker enostavno me moreš zaradi šole / službe / utrujenosti?

Danes je dan, da izdelek vzameš iz omare in zasiješ!

2. Končno lahko popiješ 2 litra vode na dan

Vsi vemo, da je hidracija bistvena za ohranjanje zdravega življenja, a bodimo iskreni, le malo je tistih, ki jim uspe res spremljati vnos tekočine čez dan.

Te dni je temu pravzaprav veliko lažje slediti. V svojo bližino postavi pol litrsko steklenico ali kozarec. Morda boš morala hoditi na stranišče nekoliko pogosteje, vendar to samo pomeni, da telesu omogočaš razstrupljanje, kakršnega potrebuje.

Kako to še bolje izkoristiti: preizkusi naš malinov napitek Draining Drink! Dnevna količina je 1 liter na dan, tako da si, ko ga spiješ, že na pol poti!

Bonus učinek: Draining Drink odpravi odvečno vodo, ki se te dni, ko se ne gibamo dovolj, še bolj zadržuje. Win-win!

3. Operi vse odeje, blazine, pregrinjala, zavese in preproge

Zakaj - Ker tega verjetno že dolgo nisi storila (ali pa nikoli :)

4. Organizirajte vse dokumente v računalniku

Ni skrivnost, da ima večina od nas kaos na namizju in v dokumentih na računalniku. Čas je, da nekaj storiš ZDAJ! Prižgi  glasbo, udobno se namesti, vklopi računalnik in NE prižgi Netflixa! Najprej počisti namizje, nato pa počni vse ostalo.

5. Oblikuj si mišice (če ne boš začela zdaj, verjetno nikoli ne boš)

Eno je, da ne moreš telovaditi, ko se zvečer vrneš domov utrujena. Povsem nekaj drugega pa je to, da se temu, zdaj ko si doma, dan za dnevom izogibaš. Zato se tega otresi in začni vaditi z našo pomočjo!

Če ne veš, kje začeti, si oglej naše vaje za noge, zadnjico, trebuh in roke - najdeš jih tukaj »

6. Pospravi končno obleke na " tistem stolu" (vemo, da ga imaš!)

No, priznamo - organiziranje oblačil je zelo pogost nasvet v času samoizolacije. Toda z razlogom - to je pravzaprav odlična stvar, ki jo lahko narediš, da se boš v svoji zaprti sobi počutila manj klavstrofobično. Poskusi, zares deluje in zagotovo se boš počutila bolje!

7. Za močan imunski sistem pojej nekaj surovega česna

Ok, to se morda sliši nekoliko čudno, toda ... česen okrepi tvoj imunski sistem na načine, ki si jih ne predstavljaš.

Poleg tega se ti za obupen zadah po česnu sploh ni treba bati, saj tako ali tako ne boš imela veliko ljudi okrog sebe!

Če resnično, RESNIČNO, ne preneseš česna, pa obstajajo seveda druge možnosti za krepitev imunskega sistema. Eden izmed njih je tudi naš Immunity paket z dvema okusnima čajema in multivitaminskimi bonboni. Z njimi dobiš enake učinke, a z manj napora, saj so odličnega okusa.

8. Za nove sveže recepte se posvetuj z Googlom!

Če si si že naredila zalogo za mesec dni vnaprej, ti zdaj ni treba iti ven in iskati novih zanimivih sestavin. Lahko najdeš odlične in preproste recepte s pomočjo sestavin, ki jih imaš v hladilniku. Pri tem pa je Google tvoj najboljši prijatelj!

Prebereš si lahko tudi naše recepte, ki ti bodo pri tem prav tako lahko pomagali - najdeš jih tukaj »

9. Napadi YouTube vodiče

Ne pusti, da tvoji možgani umrejo med vsakodnevnim brskanjem po družbenih omrežjih. Pravijo, da je le 20 ur prakse dovolj za učenje nove veščine, zato je zdaj pravi čas, da preizkusiš to teorijo!

Z eno uro na dan ali še manj, boš v 1 mesecu bogatejša za eno novo veščino!

Preden sploh pomisliš na izgovor, odpri YouTube in vtipkaj: "nekaj-kar-si-želiš-naučiti tutorial". Ni za kaj, nova TI, polna novih znanj!

10. Pomij okna (ta dan lahko preskočiš trebušnjake)

Obstaja še kaj bolj groznega, kot pogled skozi umazana okna ob sončnem dnevu? In zagotovo boš te dni veliko gledala skozi okno, zato poskrbi, da boš uživala v čistem razgledu.

Bonus: to je odlična vaja za ramena in roke! Dejansko telovadiš, ne da bi se trudila.

11. Obriši prah s polic, ki te muči že 2 tedna

Ali pa pomij tla. Karkoli. Samo naredi to zdaj. Pusti internet in se zbudi, dajmo skupaj spraviti svoja življenja v red!