5 razlogov, zakaj jemati L-karnitin še danes

Hujšanje, telovadba, proteinski napitki… rezultatov pa ni! Morda potrebuješ samo malce dodatne spodbude?V tem primeru je L-karnitin popolna izbira.

Si že slišala za L-karnitin? Vse, ki si želijo shujšati in imeti lepo oblikovano telo, prav gotovo vedo, o čem govorimo.

L-karni... kaj?

L-karnitin je aminokislina, ki telesu pomaga pretvoritimaščobe v energijo.

Najprej je dobro vedeti, da L-karnitin ni noben stimulans, ki jih mnogi uporabljajo pred vadbo za kurjenje maščob. Je naravnasestavina, ki jo naše telo potrebuje, in jo proizvaja v majhnih količinah.

Razlika med L-karnitinom in drugimi fat burnerji

L-karnitin ni stimulans, ampak je nujna snov v našem telesu. Naše telo karnitin sicer samo proizvaja, ampak zaradi neuravnotežene prehrane, povečanih naporov ali starostnih sprememb, se ta proizvodnja upočasni.

Naloga L-karnitina je, da večino maščob, ki jih pojemo s hrano (t. i. dolgoverižne maščobne kisline), ponese v tisti del celice, ki je zadolžen za kurjenje maščobe za energijo. Šele tam se maščoba pokuri za energijo.

Zakaj bi morala L-karnitin jemati že danes?

1. Pospešeno kurjenje maščob

Brez karnitina večine maščobe, ki jo pojemo, ne bi mogli uporabiti za energijo. Več kot je karnitina, večja je poraba maščobe in manjše je njeno skladiščenje.

2. Povečanje mišične mase

Ko si telesno aktivna, telo porablja več energije. Ker L-karnitin poveča izrabo maščob za energijo, telo pusti pri miru lastne telesne beljakovine in glikogenske rezerve (rezerva sladkorja v jetrih in mišicah, mišljena za nujne primere). To pomeni, da med vadbo ne boš izgubljala lastnih beljakovin (mišic), ampak maščobne zaloge.

Drug način, kako karnitin vpliva na mišično izgradnjo, je, da zmanjša drobne mišične poškodbe, ki se normalno zgodijo ob vsakemu izvajanju vadbe

Tako so tudi dokazali, da je karnitin učinkovita pomoč pri povečevanju obremenitve mišic. To preprosto pomeni, da lahko intenzivneje vadiš, ne da bi čutila utrujenost.

3. Hitrejša regeneracija

L- karnitin pripomore k hitrejši regeneraciji mišic prek različnih mehanizmov delovanja.

En mehanizem je povezan s  karnitinovo vlogo pri kurjenju maščobe: ker telo s pomočjo karnitina za energijo v prvi vrsti kuri maščobe, se tako ohranja rezerva glikogena in lastnih beljakovin. Rezultat: manj mikropoškodb med vadbo, hitrejša regeneracija

Drug mehanizem je povezan z boljšo izrabo testosterona (znanega »zidarja mišic«) zaradi povečane koncentracije testosteronskih receptorjev.

Tretji mehanizem pa je preprečevanje delovanja prostih radikalov, ki poškodujejo mišična vlakna – karnitin ima namreč tudi vlogo antioksidanta v mišicah.

4. Spodbuja zdravje srca in ožilja

Ker iz krvnega obtoka pobere maščobe, prepreči, da bi višek maščob povzročal težave v telesu. S tem varovalno vpliva na žile in deluje preventivno pri aterosklerozi (pomaga preprečiti »zamašitev« žil).

5. Lepši videz kože

Ker L-karnitin pobira maščobo, da bi jo odpeljal v kurjenje, zmanjša tudi njeno odvečno izločanje iz žlez lojnic v koži. Zato je koža videti manj zamaščena, zmanjša pa se tudi pojavnost mozoljčkov in ogrcev.

Kateri je najčistejši L-KARNITIN na trgu?

Tummy Fit je kot čarobni napitek za vse, ki si želijo lepo oblikovanih rok, nog, ritke in sexy trebuščka. Pomaga spodbuditi telo, da uporabi odvečno zalogo maščobe za energijo. Skupaj z zdravo prehrano in rednim gibanjem poskrbi za več energije, moči in boljše rezultate vadbe.

Kapsule igrajo veliko vlogo pri regeneraciji po fizični aktivnosti. To pomeni, da pomagajo zmanjšati bolečine v mišicah in izboljšati počutje. To lahko poenostavi treninge in izboljša rezultate vadbe.

Izbrani izdelki za vas

-50%
Akcijska cena 17,99 € Redna cena 35,98 €
Ogled izdelka