7 rešitev za čustveno prenajedanje

Nisi zares lačna, pa vendar si želiš hrane? Temu pravimo čustveno prehranjevanje, pojavi pa se predvsem takrat, ko si čustveno izčrpana, telo pa išče uteho v hrani. Imamo pa dobre novice- to lahko preprečiš na povsem enostavne načine!

1. Dihaj umirjeno

V trenutkih, ko občutiš potrebo po prenajedanju, se poskusi umiriti. Potreba po prenajedanju se namreč pogosto pojavi zaradi strahu pred tem, da telo ne bi dobilo dovolj potrebne hrane. Ta vzgib je pogosto težko obvladati, zato poskusi v tem trenutku umiriti svoje dihanje z globokim vdihom in izdihom.

2. Uživaj v hrani

Pomembno je, da v hrani uživaš, pa naj bo to nekaj zelo zdravega ali pa nekaj pregrešno sladkega. Možgani bodo namreč to zaznali in ti sami povedali, kdaj se ustavi.

3. Jej zdravo hrano

Tvoje telo bo takoj zaznalo, kdaj si zaužila hrano, ki ima dovolj hranilnih snovi in zaustavilo željo.

 4. Vzemi si čas za gibanje

Gibanje bo sprostilo tvoje telo in razbremenilo misli, zato si vzemi čas za sprehod, jogo, tek… Ko si pod stresom, se telo pogosto raje obrne k hrani, z gibanjem pa boš to željo omejila.

5. Razvajaj se

Zelo je pomembno, da si vzameš čas zase in v tem uživaš. Najsi bo to masaža, manikira ali pa zgolj popoldanski čaj in tvoja najljubša revija, v svoj dnevni urnik umesti tudi to. Zaslužiš si!

6. Preživi čas s svojimi najdražjimi

Druženje s svojimi najdražjimi ti bo pomagalo do sproščenosti, kar bo močno zmanjšalo možnosti za kompulzivno prehranjevanje.

7. Popoldanski čaj

Popoldanski čaj bo odlično vplival na tvoje telo. Poleg tega, da se boš ob pitju sprostila, bo Skinny Me Tea s svojim odličnim okusom tudi kuril tvoje maščobe! Vsebuje namreč ogromno koristnih sestavin, med drugim plod navadnega komarčka, ki zavira željo po hrani in pospešuje kurjenje kalorij.

Kilogrami se bodo kar topili!  

Naroči svoj Skinny Me Tea po akcijski ceni tukaj (klik na sliko):

Izbrani izdelki za vas

-60%
Akcijska cena 15,99 € Redna cena 39,98 €
Ogled izdelka