10 najboljših božičnih filmov in kako ohraniti postavo med prazniki

Ja, ja ... vstopili smo v zadnji teden pred božičem, kar pomeni, da se začenja eno izmed najlepših obdobij leta, ko se udobno namestimo na kavču, se spravimo pod odejo in gledamo božične filme ter grizljamo božične piškote ...

Zato smo danes za vas pripravile naših 10 najljubših filmov, tako da lahko z maratonom gledanja filmov začneš že danes! Vendar to še ni vse, beri dalje in ugotovi, kaj te čaka spodaj ...

Čeprav je lepo preživeti zimske počitnice doma, bomo letos še bolj zaprti, kar pomeni, da bomo zagotovo pojedli še več kot običajno. Zato smo ti danes pripravile nekaj nasvetov, da ne boš pretiravala in boš imela svojo postavo pod nadzorom.

Začnimo s tem zabavnim delom, našimi najljubšimi filmi:

  1. Home Alone (1990)
  2. How the Grinch Stole Christmas (1966)
  3. Elf (2003)
  4. The Santa Clause (1994)
  5. The Nightmare Before Christmas (1993)
  6. It’s a Wonderful Life (1946)
  7. Last Christmas (2019)
  8. A Charlie Brown Christmas (1965)
  9. The Holiday (2006)
  10. The Polar Express (2009)

In zdaj tisti nekoliko manj zabavni del, ki pa je nujen, če se ne želimo spremeniti v Božička. ;)

1. Bodi pozorna na porcije

Uživaj v hrani, ki jo imaš rada, vendar ne pretiravaj z velikostjo porcij. Lahko poizkusiš vse, akr je na mizi, vendar v omejenih količinah. Če takoj napadeš vse dobrote v velikih porcijah, te nič več ne more rešiti, zato poskusi z mize vzeti čim manj.

2. Ne puščaj sladkarij po hiši

Ko si privoščiš nekaj piškotkov, jih pospravi. Ne puščaj si jih ves dan pred očmi, saj veš, da se jim ne boš mogla upreti in jih na koncu dneva ne bo več!

3. Moraš znati reči ne

Čeprav je v tem trenutku težko reči ne, se vedno spomni, kakšne posledice te čakajo po tem, ko poješ vse, kar se ti ponuja ... Tega nočeš, kajne?

4. Ne pretiravaj z alkoholom

Čeprav so časi težki, pretiravanje z alkoholom nikoli ni dobra ideja, kaj šele dejstvo, da alkohol redi. Zvečer si privošči kozarec dobrega vina ali punča in pri enem kozarcu tudi ostani!

5. Zvečer izberi juho

Če s kosilom pretiravaš, se temu pretiravanju poskusi izogniti zvečer. Težka hrana in prenajedanje pozno zvečer je najslabše, kar lahko narediš za svoje telo. Zato raje pojej majhen krožnik lahke juhe.

6. Vseeno se odpravi ven!

Običajno imamo vsi enak postopek - kosilo in takoj na kavč. Poskusi se temu izogniti. Čeprav se zdaj ne moremo veliko sprehajati, ti bo lagoden sprehod okoli hiše ali v bližnji park pomagal z lahkoto prebaviti hrano in tvoj metabolizem ohranjal v odlični formi.

7. Pij veliko vode

Če uživamo veliko slane hrane, se lahko zgodi, da se voda začne zadrževati v našem telesu (samo spomni se tistega Božička z ogromnim trebuhom, ja, prepričane smo, da poznaš ta občutek napihnjenosti). Zato raje poskrbi, da imaš ob sebi vedno steklenico vode in spij vsaj 2 litra na dan.

Kljub temu ne pretiravaj s samokontrolo

Konec koncev so prazniki in če boš upoštevala le nekaj naših nasvetov, boš naredila že veliko! Da pa ne bi bila preveč pod stresom (želimo si le, da bi med prazniki zares uživala), lahko vedno malo goljufaš in z našimi izdelki poskrbiš za raven trebuh, poskrbiš za razstrupljanje telesa in stopiš odvečno maščobo.

Izbrani izdelki za vas

-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka