Samo dobra dieta ni dovolj!

Vemo, da za učinkovito hujšanje in dobro počutje samo dobra dieta ni dovolj. Naše telo je namreč narejeno za gibanje in nas vsakič znova nagradi, ko ga spravimo v pogon. Zato smo zate pripravili super načrt vadbe. Učinki se seveda ne bodo pokazali čez noč, najverjetneje pa boš že po desetih dnevih opazila bolj utrjene mišice, nov zagon, več samozavesti in optimizma ter večjo dozo energije.

Vadba Tabata

Tabata je intervalni trening, ki ga že več kot 15 let uporabljajo za treniranje športnikov. Je način treninga, pri katerem sta vadbeni interval in interval premora skrbno določena in se ju moramo natančno držati. Zaradi svoje učinkovitosti je ta oblika treninga postala priljubljena tudi v rekreativnih krogih.

Leta 1996 je japonski profesor Izumi Tabata objavil raziskavo o učinkovitosti visoko intenzivenga treninga, ki je pokazala izjemne rezultate. Da Tabata resnično deluje dokazujejo tudi besede poljskega trenerja Łukasza Borta:“Tabata učinkovito pospeši metabolizem: 100% vložen trud bo porabil ves glikogen, shranjen v mišicah, in še dolgo po vadbi boste kurili maščobe. Tabata je najboljša izbira, če je izguba odvečnih kilogramov vaša prioriteta!” To torej pomeni, da boš z pravilno vadbo porabila zalogo glukoze, nakar bo telo za gorivo začelo kuriti maščobe.

Kje in s čim?

Še ena od prednosti Tabate je ta, da jo lahko izvajaš kar v svoji dnevni sobi. Obvezna oprema je telovadna blazina/joga podloga, timer, uteži, brisača, voda. Pred vadbo se moraš seveda obvezno dobro ogreti.

Kako izgleda trening?

Trening je sestavljen iz 8 različnih vaj, ki so razdeljene v 4 sklope. Vsak sklop je sestavljen iz 2 vaj. Vsako vajo boš izvajala 20 sekund, nato si vzameš 10 sekund premora za menjavo vaje in nadaljuješ z naslednjo. To ponoviš 4x. Sklop tako traja 4 minute. Po opravljenem sklopu si vzameš 1 minuto za premor in nato nadaljuješ z naslednjim sklopom. Vaba torej traja 20 minut. V naslednjih člankih bomo vadbe bolj podrobno razdelali in migali skupaj!

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka