Brezplačna pomoč: 080 99 82

Blog

Dobre bakterije, ki jih potrebuješ zaradi malih pregreh!

Se sprašuješ, kako je možno, da ne izgubljaš kilogramčkov in si brez volje kljub zdravi prehrani? Morda zato, ker je v tvoji izbiri hrane še vedno preveč malih pregreh v obliki sladkorčkov, sestavin iz moke in nefermentiranih mlečnih izdelkov.

Vse to v črevesju povzroča nastanek sluzi, ki preprečuje absorbacijo vitaminov in vlaknin v telo. Zapackana črevesja pa, poleg tega, da uničijo prebavo in povzročajo napet trebušček, peljejo tudi do precej bolj resnih obolenj. Si vedela, da se več kot 70% celic imunskega sistema nahaja v črevesju? Močan imunski sistem pa je ključ do ohranjanja zdravja. Zato je treba za črevesje nujno dobro poskrbet!

Dom bakterij

Črevesje je dom za štrevilne bakterije, ki tvorijo črevesno mikrobioto. Njena vloga v našem telesu je neverjetna, brez nje namreč ne bi mogli živeti. Sestavlja jo na miljarde mikroorganizmov, ki živijo v sožitju z nami. Mikrobiota komunicira z imunskimi celicami in uravnava delovanje imunskega sistema. Ker mikrobiota sodeluje pri številnih nujnih funkcijah v našem telesu, ji pravijo celo organ znotraj organa.

Naša naravna mikrobiota je ves čas izpostavljena spremembam, ki jih povzročajo stres, neuravnotežena prehrana, staranje in pretirana uporaba antibiotikov, ki poleg slabih, uničujejo tudi dobre bakterije. Te pa je treba kasneje seveda nadomestiti. Probiotike najpogosteje vnašamo v telo s probiotičnimi živili in prehranskimi dopolnili.

Brez dobrih bakterij pač ne gre

Ja, prav si slišala. Dobre bakterije so ključnega pomena za zdravo mikrobioto in uravnoteženo prebavo. Skrbijo, da se slabe bakterije ne razmnožijo, proizvajajo pomembne vitamine in druge hranilne snovi ter pomagajo pri prebavi, varujejo črevesno sluznico in skrbijo za dober odziv imunskega sistema.

Megaflora 9 je super mix dobro raziskanih probiotičnih bakterij. Več različnih bakterijskih sevov na kupu, kot jih najdemo v Magaflori 9, ponuja večjo zaščito, saj ima vsak sev svoje specifične lastnosti. Zasnovana je tako, da se sevi med seboj podpirajo.

Proizvedena je s posebno inovativno tehnologijo ProbioAct, ki omogoča bakterijam daljšo obstojnost in posledično učinkovitost, preživetje v prebavnem traktu in delovanje črevesja. Megaflora 9 poleg devetih različnih probiotičnih sevov vsebuje tudi encime in vlaknine, ki so hrana za te bakterije in jim omogočajo stabilnost.

Bakterije Megaflore 9, ki jih najdemo v TummyTox kapsulah Slimbiotics, bodo skrbele za brezhibno prebavo, zdrav imunski sistem, zniževale bodo raven holesterola in krvnega tlaka ter razstrupljale tvoje telo.

TummyTox SLIMBIOTICS kapsule imajo poleg Megaflore 9 tudi visoko vsebnost vlaknine inulin, ki zavira lakoto in hrani naše dobre črevesne bakterije.

← Nazaj na blog