Prehlad ni tako nedolžen, kot si morda mislila

Prehlad žal vsi poznamo in vsi ga imamo, redno. Odrasli zbolimo do 4x na leto! In kaj naredimo? V torbico namečemo robčke, izropamo lekarno in gremo v službo oziroma počnemo vse, kot da ga ne bi bilo. Ignoriranje prehlada pa je daleč od dobre ideje. Preberi zakaj!

Telo nam sporoča, da mu nekaj manjka

Pomisli, nekateri res zbolijo 4x na leto, nekateri še pogosteje. Spet drugi pa, kot da prehladi sploh ne bi obstajali. Vsi pa smo izpostavljeni istim virusom, ki povzročajo prehlad. V čem je razlika? Seveda, v moči in odzivnosti imunskega sistema.

Da bi bil tvoj imunski sitem močen in pripravljen na bitko s virusi, mora imeti na voljo prave hranilne snovi, ki mu pomagajo okrepiti obrambo  pred mikrobi (antioksidante, fitohranila, vitamine, minerale, aminokisline…). Teh snovi pa telo potrebuje toliko več, če ga obremenjujemo z vsakodnevnim stresom, slabo prehrano, pomanjkanjem gibanja in spanja, kajenjem, prekomernim uživanjem alkohola, odvečno telesno težo … Da obstaja pomanjkanje v telesu, nam sporoča tudi s ponavljajočimi se prehladi.

Navaden prehlad lahko preraste v resno bakterijsko okužbo

Če ignoriramo prehlade, torej opozarjanje telesa na primankljaj pomembnih snovi, tvegamo nastanek bolj resnih bolezni. Prehlad je, kot rečeno, znak oslabelega imunskega sistema. Takrat bi se morali krepiti s počitkom in naravnimi pripravki z dokazanim delovanjem. In v takem primeru bi nedolžna virusna okužba, ki ji pravimo prehlad, res lahko zvodenela v nekaj dneh.

Če pa takrat ne prestavimo v nižjo prestavo in ne podpremo telesa s potrebnimi hranilnimi snovmi, prav gotovo podaljšamo trajanje bolezni, obenem pa verjetnost, da se bo prehlad ponovil. Poveča se tudi tveganje, da bodo oslabelost imunskega sistema izkoristile tudi bakterije. Takrat lahko prehlad preraste v vnetje ušes, vnetje sinusov ali celo pljučnico.

Oslabel imunski sistem pomeni dovzetnost za številne bolezni

Ponavljajoči se prehlade lahko razumemo tudi kot resno opozorilo, da se moramo vzeti v roke in da moramo telesu zagotoviti boljše pogoje za delovanje. Niso le neprijetne bakterijske okužbe tiste, ki se jih moramo bati, ampak tudi pojava avtoimunskih bolezni (bolezen ščitnice, revmatoidni artritis, sistemska lupusna bolezen, multipla skleroza, avtoimunski diabetes, celiakija, Chronova bolezen …) ali celo raka.

Vse te bolezni so povezane s slabo delujočim imunskim sistemom. Če je telo v pogostem stanju vnetja (in v takem stanju je, če smo ves čas prehlajeni), se namreč poškodbe DNA, celic in tkiv povečajo.

Majhni triki za izboljšanje imunskega sistema

Ključnega pomena je spanec (vsaj 7 – 9 ur na noč), redno gibanje, uravnotežena prehrana in izogibanje stresu. Potem pa je tukaj še Immuny Tea. Ta čaj bo tvoje telo oskrbel s pravo vojsko, ki bo pomagala, da se bo telo uspešneje borilo proti vsiljivcem. To pa še ni vse. S svojimi aktivnimi sestavinami bo poskrbel za ravno pravšnjo dozo energije in dobrega počutja. Slaba volja, razdražljivost in nejevolja – od tega se lahko kar posloviš!

Že ena skodelica Immuny Tea na dan bo stimulirala delovanje imunskega sistema in mu pomagala, da se bo uspešno boril za tvoje zdravje in počutje.