SI SLIŠALA ZA TRIK, KAKO LAHKO JEŠ ČOKOLADO BREZ SLABE VESTI?

Ali je po tvojem mnenju osvajanje Amerike prineslo raj ali pekel? »Obljubljena dežela« nas je pripeljala v svet novih okusov: ocvrti krompirček, koruza (kokice, polenta) in kakav (čokolada). Same kalorije! In to tudi takšne, ki vas hipnotizirajo in prinašajo pravo zasvojenost. Toda ... julija praznujemo svetovni dan čokolade in nepredstavljivo bi bilo, če bi se ji popolnoma odrekli. Zato se namesto odrekanju raje posvetimo zmanjšanju zaužitih kalorij!

Ampak najprej malo za radovednost:

Zasvojenost, ki traja že 4 stoletja

7. julija smo praznovali 468 let, odkar je čokolada v obliki kakava prišla v Evropo. Sicer so jo uradno pripeljali v Španijo še pred letom 1550 … kakorkoli že, zasvojenost se je začela pred 4 stoletji.

Ko so kakavu dodali sladkor, nas je osvojil

Ko je Krištof Kolumb kakav prvič pripeljal na španski dvor, niso bili preveč navdušeni nad njim, saj se jim je zdel preveč – grenek« Šele ko so mu dodali sladkor, se je strmo povečala njegova priljubljenost po vsej Evropi! Evforiji pa ni videti konca.

V eni tablici je kar 550 kalorij

Tablica čokolade, težka 100 gramov, vsebuje približno 550 kalorij. To je najbolj nevarna mešanica za našo postavo, saj približno 60 % kalorij prihaja iz sladkorjev in 30 % iz maščob. Temna čokolada vsebuje malo manj sladkorja, kalorij pa vsebuje še vedno veliko. Samo pomisli, kako dolgo ponavadi ješ tablico čokolade – v trenutku izgine!

Da si boš lažje predstavljala, koliko je 550 kalorij: to je več kot četrtina kalorij, ki jih potrebuje na dan povprečne ženska. Torej približno toliko, kot če bi si zjutraj privoščila res obilen zajtrk.

Povprečna ženska, ki ni preveč aktivna, namreč porabi okoli 2.000 kalorij na dan (na primer Nina, ki ima 30 let, je visoka 162 centimetrov in tehta 55 kilogramov).

Temna čokolada varuje tvoje srce in ožilje

Boljša izbira od mlečne čokolade je temna čokolada (z minimalno 70 % kakavovih delov), saj vsebuje več kakava. To pomeni, da vsebuje tudi vlaknine in cel kup mineralov (železo, magnezij, kalij, baker …) ter fitohranil, ki delujejo kot močni antioksidanti (polifenoli, katehini in drugi).

Kaj to pomeni? Da ščiti srčno-žilni sistem, zbistri misli in izboljša razpoloženje. Predvsem zaradi te zadnje lastnosti nas tako hitro zasvoji in se ji težko upremo.

Skratka, črna čokolada je kul, ampak še vedno vsebuje cel kup kalorij!

Če lahko poješ majhen košček in preostalo tablico takoj odložiš v predal, ne boš imela težav! Ampak potem si ena od redkih s to »super močjo«.

Flat Tummy Caps – za vse nas, ki se ne moremo upreti božanskemu okusu čokolade

Veš, da je nizko kalorična prehrana pomembna za izgubo teže, vendar se ti  skoraj nemogoče in duhamorno jesti na ta način? Pa še za telovadno nimaš časa ... Ne skrbi, Flat Tummy Caps so pomoč, ki jo iščeš!

Flat Tummy Caps vsebujejo ekstrakt Garcinie cambogia, ki je tropski sadež, podoben majhni okrasni buči. Nekateri ga imajo za čudežni sadež zaradi njegovih izjemnih učinkov na izgubo kilogramov.

Glavna učinkovina garcinie je hidroksicitrična kislina (HCA), ki je zaslužna za to, da garcinia pomaga pri uravnavanju telesne teže in zmanjša občutek lakote. HCA zavira lipogenezo, kar pomeni, da preprečuje nalaganje maščobnih celic na občutljive predele, kot so zadnjica, trebuh, boki stegna in roke. Poleg tega blagodejno vpliva na prebavo, saj pospešuje metabolizem. Kalorije iz čokolade torej ne bodo takoj odromale tam, kjer si to najmanj želiš!

Z dodanima kromom in vitaminom C pa Flat Tummy Caps dodatno podaljšujejo sitost in ti dajo več energije, s tem pa zmanjšajo potrebo po še enemu (ali dveh …) koščku čokolade.

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka