Jesenski lepotni nasveti: kako zavarovati kožo in lase

Zdravje kože in las je pogosto v centru naše pozornosti. Pomembno je, da jim na dnevi bazi posvečamo posebno nego in tako upočasnimo proces staranja ter skrbimo za našo naravno lepoto.

V kozmetični industriji obstaja veliko produktov, ki nam pri tem pomagajo. Ne smemo pa pozabiti tudi na naravne, vsakodnevne prijeme, ki se jih moramo držati, da bodo naši lasje sijoči, koža pa gladka in zdrava. Zate smo izbrali 8 trikov, ki ti bodo pomagali do čudovitega naravnega videza.

1. Uporabljaj mrzlo vodo

Vse vemo, da je kopel v topli vodi izjemno sproščujoča. Žal pa ta izbira za kožo in lase ni najboljša. Toplota vode namreč uničuje naravna olja, ki jih naši lasje ter koža vsebujejo. Na drugi strani pa mrzla voda deluje kot neke vrste naravni tonik in je idealna za ohranjanje naravnega pH las in kože ter s tem zdravega in sijočega videza.

 2. Izogibaj se močnemu soncu

Jeseni to ni velik problem, zato pa si ta nasvet zapomni za naslednje poletje. Sončni žarki namreč uničujejo naše celice in povzročajo včasih nepopravljive spremembe. Če se boš veliko izpostavljala soncu, bo to torej resno vplivalo na tvojo kožo in lase: koža se bo hitro postarala in izsušila, lasje pa bodo lomljivi in brez leska.

 3. Kokosovo olje

Kokosovo olje je naravni pomočnik pri hidrataciji in regeneraciji las in kože. Vsebuje vitamin E in esencialne maščobne kisline. Ima antibiotične in antioksidativne lastnosti, ki popravljajo in hranijo tvoje lase in kožo.

4. Uravnotežena prehrana

Ne pozabi, da dieta, ki ji slediš, vpliva na celoten organizem, ne samo na kilograme. Zato je pomembno, da vanjo vključiš živila z visoko vsebnostjo antioksidantov, vitamina E, vode, vlaknin in mineralne soli.

5. Pij naravne sokove in smoothije

Ne samo za zdravje na splošno, ampak tudi za lepoto je izjemnega pomena, da skrbimo za organe, ki naše telo prečistijo vseh škodljivih snovi. Zato pa so idealni sokovi na bazi sadja in zelenjave prave bombe hranljivih snovi, sestavljenih iz antioksidantov, ki razstrupljajo naše telo.

6. Telovadba

Telovadba je ena izmed najboljših navad za ohranjanje zdravja, lepote in mladosti. Medtem ko se potimo, se naše telo razstruplja, s tem pa se čisti tudi koža.

7. Uživaj maščobne kisline omega 3

To so esencialna živila, ki jih naš organizem ni sposoben sam sintetizirati, zato jih moramo vanj vnesti z različno hrano. Če naše telo ne absorbira dovolj omega 3 maščobne kisline, se to lahko odraža pri izpadanju las in izsušeni koži.

8. Pij veliko vode

Voda je najbolj koristna pijača za naše telo. Več vode kot spijemo, bolj se bo naše telo čistilo. S tem pa bomo imeli tudi bolj zdravo kožo in lase.

V svojo vsakodnevno rutino vključi naravne izdelke TummyTox

Beauty Drink - napitek z morskim kolagenom in hialuronsko kislino bo poskrbel, da bodo tvoji nohti, lasje in koža prekrasni! Koži bo dal sijaj in dovolj vlage, lasje bodo elastični, nohti pa čvrsti! 

K-WOW maska za obraz - maska očisti in tonizira kožo ter z nje odstrani nečistočo. Z njo boš končno lahko objavila tiste slavne fotografije #nomakeup ter zasijala v svoji naravni lepoti!

Shine Bright Beauty Gummies100% veganski gumijasti bonboni, ki vsebujejo biotin, vitamina C in E, ekstrakt zelenega čaja in kofein. Polepšali bodo tvojo kožo, jo naredili mehko, lasje bodo gostejši in močnejši ter nohti zopet čvrsti. Ti pa boš dobila svež val energije.