Ali nam joga lahko pomaga shujšati?

Morda se sprašuješ, če ti lahko nekaj minut umirjenega globokega dihanja in navidez ne pretirano naporna telesna vadba pomagajo izgubiti kilograme? Veliko ljudi meni, da je tempo pri jogijski vadbi prepočasen, da bi lahko z njo pokurili dovolj kalorij. Ogromno pa je zapriseženih pristašev joge, ki trdijo, da je to odličen način za izgubo kilogramov in oblikovanje vitkega in zdravega telesa.

Joga namreč zahteva ogromno tako psihične kot tudi mentalne moči, vzdržljivosti in prožnosti telesa. Vendar to ni edini način, na katerega pripomore pri boju s kilogrami.

Zakaj ti torej priporočamo, da se lotiš joge?

Kuri kalorije

Pri enourni vadbe joge običajno pokurimo med 180 do 360 kalorij. Joga utrjuje mišice, kar porabi veliko energije, ki jo telo črpa iz maščobnih zalog. Bolj dinamična in intenzivna je vadba, več energije bomo potrošili.

Pospešuje metabolizem

Nekatere jogijske tehnike ugodno vplivajo na prebavo in jo pospešujejo. Določeni jogijski položaji ali asane pripomorejo k masaži žlez in prebavil, zato se izboljša tudi naša prebava.

Zmanjšuje stres

Študije kažejo, da pri redni vadbi joge močno upade raven stresa, posledično upade tudi raven hormona kortizola, ki upočasnjuje metabolizem, poveča raven sladkorja v krvi, krvni tlak in zavira imunski sistem, in na telesu se začnejo nabirati kilogramčki. Pri jogi se naučimo preko različnih praks, med drugim meditacije, bolje nadzorovati stres, zaradi česar ne bo več prihajalo do čustvenega prenajedanja.

Pozornost

Pri jogi se učimo najprej pozorno opazovati lastno telo, kar lahko prenesemo na vsakdanje življenje.  Posledično se naučimo bolje opazovati potrebe našega telesa, prepoznati dejansko lakoto in sitost.

Samozavest

Hitro boš opazila prve spremembe in napredek, prožnost telesa in počutje se bosta izboljšala, kar te bo dodatno motiviralo in spodbudilo k vadbi.

Kako hitreje do rezultatov

Če pa želiš še hitrejši napredek, poskusi naš paket Ultra Slim, ki ti bo pomagal pri še hitrejših in učinkovitejših rezultatih:

  • Pospeši proces kurjenja maščobnih oblog in kalorij
  • Prepreči proizvodnjo novih maščob
  • Iz telesa odstrani toksine, ki zavirajo proces hujšanja
  • Topi maščobo tam, kjer je to najbolj potrebno
  • Pospešuje presnovo in dviguje energijo
  • Že krajša telesna aktivnost prinese želene rezultate
  • Spodbuja mišično regeneracijo po vadbi

 Naroči tukaj: