Kako očistiti telo v 7 dneh

Kaj ti najprej pade na misel, ko slišiš besedo detoks? Zagotovo pomisliš na kakšno grdo juho in zelen napitek, ki ju moraš piti s ščipalko na nosu. Ja, naše babice so rade govorile, da nobeno zdravilo ni dobrega okusa. Toda detoks (ali čiščenje telesa) ni nujno neprijeten.

Kaj pa če ti povemo, da je čiščenje telesa z našimi nasveti pravi mačji kašelj? Bi si upala poskusiti? Preberi in se prepričaj sama.

Verjetno si do zdaj že slišala za besedo detoks in prepričani smo, da veš, kaj pomeni, vendar morda nisi 100% prepričana, kako deluje.

Detoks je naravni proces, s katerim se telo očisti strupov, ki so se v njem nabrali, s tem pa zmanjša obremenitev vitalnih organov ter zagotavlja boljše delovanje celotnega organizma.

Morda se sprašuješ, kako se ti strupi sploh pojavijo v telesu? Vse, kar nas obdaja, in vse kar vase vnesemo, ima za naše telo lahko škodljive posledice. Od nezdrave hrane, kozmetike, pa do onesnaženega zraka. In ravno zato, ker telo s temi stvarmi vsak dan obremenjujemo, je potrebno vsake toliko telo očistiti. Predlagamo, da si vzameš vsaj 2-krat letno 7 dni in narediš res temeljit detoks telesa. Kako? Razkrivamo spodaj!

Psihično se pripravi

Nikar se ne ustraši, detoks ni noben bavbav, vendar pa zahteva nekaj odrekanja. Zato je najbolje, da se pred začetkom, psihično pripraviš na vsak izziv, ki ti pride naproti. Beri naprej, da se boš na to lahko dobro pripravila.

Kaj lahko in česa ne

Detoks je predvsem notranje čiščenje telesa zaradi nezdrave hrane. To pomeni, da se boš morala teden dni posloviti od kave, alkohola, sladkarij in hitre hrane. V redu, prvi korak se ti morda zdi nemogoč - le kdo se je sposoben vsemu skupaj odpovedati za ves teden?! Naj te pomirimo - za vse obstajajo alternative in nikoli ne veš... mogoče ti bo postalo tako všeč, da boš tako nadaljevala tudi po detoksu. Tukaj najdeš TummyTox alternativo za jutranjo kavo »

Čemu se moraš izogibati:

 • alkoholu in cigaretam
 • mleku in mlečnim izdelkiom (najbolje jih je nadomestiti z rastlinskimi nadomestki - naše najljubše je mandljevo mleko!)
 • kavi
 • ogljikovim hidratom (kruh, piškoti, torte, testenine, riž, ječmen, oves)
 • suhemu sadju

Kaj lahko ješ:

 • sadje in zelenjavo
 • ribe, pusto rdeče meso, piščanca (brez kože)
 • jajca
 • fižol, čičeriko, lečo
 • oreščke, semena (brez soli in brez praženja)
 • čaj (zeleni, beli ali črni brez kofeina)

Začni jutro na pravi način

Zjutraj svojemu telesu daj še dodaten zagon! Dan je najbolje začeti s kozarecem tople vode ali še bolje skodelico vročega čaja. Naš Daily Kick Tea » je odličen za pospešitev metabolizma in jutranji zagon telesa. Poleg tega bo spodbudil čiščenje telesa in ti dal dodatno dozo energije.

Uporabiš ga lahko kot nadomestek kave, saj vsebuje zeleni čaj, ki je še posebej priporočljiv za razstrupljanje! Ostale sestavine (kopriva, koromač, regrat in kumina) pa bodo odpravile napihnjenost in zagnale proces kurjenja maščobe. Če to ni zadetek v polno, potem ne vemo, kaj je.

Pij več vode

Na dan popij vsaj 2 litra vode. Voda pomaga izločati toksine iz telesa, prav tako pa tudi natrij, ki lahko povzroči napihnjenost. Pogosto se zgodi, da žejo zmotno zamenjamo z lakoto, zato poskrbi, da boš pila pred in med obroki.

Pri tem ti lahko priskoči na pomoč naš drenažni napitek Draining Drink. Spodbudi limfni sistem, da izloči odvečno vodo in toksine, hkrati pa očisti tudi jetra. Ima odličen okus maline, preprosto ga zmešaš v 1 litru vode in ga popiješ v dopoldanskem času. S tem si že na polovici dnevnega priporočenega vnosa tekočine, ki znaša 2 litra! Preberi več o Draining Drink tukaj »

V prehrano dodaj probiotike

Naše zdravje se začne z zdravo prebavo. Naše prebavne celice ščitijo naše telo pred toksini in kemikalijami, brez zdravega prebavnega sistema pa naše telo ne more dobiti potrebnih hranil. V njem se nahaja na milijone bakterij, vendar če ni ravnovesja med 'dobrimi' in 'slabimi', lahko pride do resnih zdravstvenih težav, tudi do kopičenja kilogramov in nihanj v razpoloženju.

Kapsule Slimbiotics vsebujejo ravno pravo količino probiotikov, ki bodo poskrbeli za tvoje popolno ravnovesje ter čisto in zdravo črevesno mikrofloro.

Noč nameni popolni regeneraciji

Dober in kvaliteten spanec vsako noč (beri 8 ur spanja!) je bistvenega pomena za zdravje telesa in naravni proces razstrupljanja. Dober spanec poskrbi, da se tvoji možgani reorganizirajo, poleg tega pa očisti telo strupov, ki so se nabrali čez dan.

Z našim Sleep Tight Tea boš ponoči dosegla maksimalno regeneracijo telesa. Njegove super sestavine (pomarančna lupina, poprova meta, limonska trava, melisa in hmelj) bodo telesu pomagale, da se bo ponoči spočilo, očistilo in regeneriralo ter se pripravilo na nov dan!

Torej, kako se ti zdi? Ne bo pretežko, kajne :) Traja samo 7 dni, telo pa ti bo neizmerno hvaležno! Spremembe boš opazila takoj, počutila se boš bolje in polna energije!