Brezplačna pomoč: 080 99 82

Blog

Kako prečistiti telo brez naprezanja?

Če želiš prečistiti svoje telo, izboljšati zdravje in izgubiti kakšen kilogram je najboljše, da začneš z majhnimi, vsakdanjimi navadami. Ponujamo ti 8 majhnih trikov za razstrupitev telesa, ki so primerni za vsakdanje življenje brez odrekanja in stresa, ki ga določene diete lahko prinesejo. Z njmi boš polna energije, s kakšno kilo manj in z ravnim trebuščkom.

1. Voda z limono na tešče

Vsaj pol ure pred zajtrkom spij en kozarec vode z limono. To bo koristilo tvojemu prebavnemu sistemu, izboljšalo bo delovanje črevesja, odpravilo bo vsiljivce in pospešilo metabolizem.

2. Olivno olje na tešče

Zaužij eno žličko olivnega olja takoj ko se zjutraj zbudiš. Tako boš aktivirala delovanje jeter in žolčnika, ker se bo vsa energija prebavnega sistema usmerila v prebavo te zdrave maščobe.

3. Kis in bikarbona

Pripravi si kozarec vode z eno žličko jabolčnega kisa in eno žličko bikarbone. To je super mešanica za obnovitev in čiščenje. Najboljše je, če jo spiješ na prazen želodec, saj tako ohrani vse koristi.

4. Dva litra vode na dan

To je eden izmed najbolj poznanih, preprostih in priljubljenih načinov za razstrupitev telesa. Večina ljudi spije manj kot liter vode na dan. Zato pogosto prihaja do dehidracije telesa kar mu onemogoča, da ustrezno opravlja svoje čistilne funkcije.

5. Zgodnja večerja

Zelo preprosta navada, kljub temu pa lahko veliko prispeva h kakovosti tvojega življenja, saj namreč direktno vpliva na jetra. Če je pozno in če jemo zvečer pretežko hrano, se jetra čez noč ne morejo regenerirati, ker so preobremenjena s tem, da prebavijo hrano.

6. Začini svoje obroke s kajenskim poprom in kurukumo

Navadi se na začimbe, ki izboljšajo okus hrane, hkrati pa imajo zdravilne učinke. Najboljša je kurukuma, ki izboljša delovanje jeter in kajenski poper, ki prečisti kri vseh škodljivih snovi.

7. Zeleni smoothiji

Zmešaj skupaj zeleno sadje in zelenjavo in dobila boš super raztrupljevalno pijačo, ki ti hkrati pomaga shujšati in revitalizirati telo. Najboljša zelenjava za to je špinača, rukola, zelena, listi pese in tako dalje.

8. Chia semena

Chia semena ti pomagajo prečistiti črevo, uravnati zaprtost in lajšajo vse črevesne probleme. Čez noč jih moraš pustiti namočene v vodi. Zjutraj spij vodo s chia semeni ali pa vse skupaj dodaj smoothiju.

 

← Nazaj na blog