Brezplačna pomoč: 080 99 82

Blog

Ledeni čaji za vroče poletne dni!

Ni je boljše in bolj osvežujoče poletne pijače kot ledeni čaj. Seveda govorimo o doma pripravljenih ledenih čajih, ki te odžejajo, poživijo ter blagodejno vplivajo na tvojo linijo, saj vsebuje zelo malo ali nič kalorij – vse je odvisno od načina priprave.

Njegova priprava ti bo vzela le nekaj minut časa, količina pa lahko zadostuje še za cel jutrišnji dan.

 V vročo vodo torej namočimo čajno mešanico ali že pripravljene filter vrečke, čaj ohladimo, po želji celo malo sladkamo z medom ali agavo, lahko dodamo rezine limone ali pomaranče, morda nekaj lističev mete in ga postrežemo v kozarcu s kockami in slamico. V tem primeru domišljija skorajda ne pozna meja. Posežemo lahko tudi po koriandru, cimetu, sivki, ingverju, timijanu in še bi lahko naštevali. Kombinacij in okusov je nešteto.

Zate smo pripravili recepte za naše trenutne najljubše ledene čaje.

1. Potrebuješ dve čajni vrečki Daily Kick čaja, približno 5 centimetrov velik kos ingverja, ki ga olupiš in narežeš na tanke rezine, eno bio limono, pest metinih lističev in dve žlici medu. Vodo zavreš skupaj z rezinami ingverja, nato za 5 minut vanjo namočiš čajne vrečice. Medtem ko čakaš da se čaj nekoliko ohladi, limono prerežeš na pol, iztisneš sok, lupino pa olupiš z lupilcem za krompir. Oboje dodaš v tekočino, vmešaš dve žlici medu in pest metinih lističev, ki si jih prej nekoliko pomečkala med dlanmi, da so sprostili okus. Po želji dodaš še led in izvrsten ledeni čaj je pripravljen.

2. Ponovno potrebuješ dve čajni vrečki Daily Kick čaja, med, breskev ter timijan. Najprej zavreš pol litra vode in vanjo za 5 minut pomočiš vrečici. Počakaš, da se čaj ohaldi na sobno temperaturo, nato mu dodaš med. Zatem ga preliješ v vrč in dodaš na rezine narezane sveže breskve ter nekaj vejic svežega timijana. Še nekaj časa počakaš, da se okusi prepojijo, nato pa postrežeš, po želji z ledom.

Še nasvet za konec: namesto limoninega soka lahko pripraviš ledene limonine kocke, prek katerih preliješ ohlajen čaj.

S tako okusnimi ledenimi čaji vroči poletni dnevi ne bodo noben problem!

 

 

← Nazaj na blog