Vodič do neomajne motivacije

Poznaš tisti občutek, ko se ti zdi, da lahko premakneš svet? Ko se ti vse težave zdijo premagljive in počutiš se, kot da te nič ne more ustaviti? Kaj pa tiste dneve, ko se ti zdi odveč že to, da moraš vstati iz postelje? Poznaš tudi to?

Povsem naravno je, da doživljamo oboje. To pa ne pomeni, da moramo svoje življenje povsem prepustiti naključju. Sama lahko vplivaš na to, kakšno bo tvoje počutje in kako boš preživela dan: ga boš prespala ali boš osvajala svet?

Hitro vzami v roke svoj blokec in pisalo ter sledi navodilom – čas je, da postavimo cilje in pripravimo osebni načrt za samomotivacijo. Tako si boš začrtala pravo pot in poskrbela, da boš na njej tudi ostala J

1. KORAK: Postavi si cilje

Če se boš s pozitivnim pričakovanjem veselila prihodnosti, bo vse manj prostora za negativne misli in občutke. Pomisli, kakšno življenje si želiš čez 10 let? Kaj moraš storiti v naslednjih petih, desetih letih, da boš to dosegla? Kaj moraš storiti že letos?

Postavite si učinkovite cilje v 6 korakih:

  • Opiši svojo idealno prihodnost. Pri tem bodi realna, ampak ne pretirano skromna.
  • Naštej vse lastnosti, znanja in veščine, ki jih mora imeti oseba, kakršna si želiš postati. Označi tiste lastnosti, znanja in veščine, ki jih še nimaš.
  • Napiši jih še enkrat z velikimi tiskanimi črkami, vsako na svojo stran zvezka.
  • Za vsako lastnost, znanje in veščino zapiši korake, ki so potrebni, da jih pridobiš. To so vaši cilji.
  • Naredi časovni načrt za to in za naslednje leto za vse dejavnosti, ki jih boš morala opraviti, da boš dosegla zastavljene cilje. 
  • Kjer je potrebno, opredeli dejavnosti na mesečnem, tedenskem, ali celo dnevnem nivoju.

2. KORAK: Motivacija

Afirmacije so eno najmočnejših orodij dolgoročne motivacije. Naše razmišljanje je tisto, ki odločilno vpliva na naše vedenje. In ravno naše vedenje je tisto, ki določa našo prihodnost. S ponavljanjem afirmacij postopoma spreminjamo miselne vzorce, ki nas omejujejo in nam preprečujejo, da bi v življenju dosegli več.

Najbolj od vsega nas bo motivirala misel na to, ZAKAJ si želimo življenje, kot smo si ga orisali.

Zdaj pa iz stavkov tvori pozitivne afirmacije - razmišljaj tako, kot da bi že dosegla vse, kar si si zadali.

Ne odlašaj, takoj si pripravi svoj načrt ali pa si v koledar nastavi opomnik - znanje nam samo po sebi nič ne pomaga, če ga ne spravimo v prakso. :)

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka