Brezplačna pomoč: 080 99 82

Blog

Znanstveno dokazano: zaradi nekakovostnega spanca se lahko tudi zrediš!

Danes alarmanten odstotek prebivalstva ne dobi dovolj spanca, čeprav ni nobena skrivnost, da človeško telo potrebuje celih osem ur trdnega spanca dnevno. Vendar v povprečju spimo le 6,8 ur. Zaskrbljujoča pa ni le količina spanja, temveč tudi njegova slaba kakovost. To uničuje naše zdravje in celo povzroča debelost.

Študija, objavljena v Annals of Internal Medicine, priznani akademski medicinski reviji, je pokazala, da »lahko manj kot sedem ur spanja na noč zmanjša in celo izniči pozitivne učinke diete«. Se sprašuješ kako? Od truda s svojo dieto se lahko posloviš zaradi:

  • napačne izbire prehrane;
  • uničenja svojega hormonskega ravnovesja, zaradi česar lažje shranjuješ maščobo;
  • obremenitve jeter in upočasnitve procesa presnove maščob.

Ne kaže dobro, kajne? Ne, prav nič. Ista študija je pokazala, da tisti, ki jim primanjkuje spanca, izgubljajo maščobe 45% počasneje kot tisti, ki so dobro spočiti.

Zaspani možgani hrepenijo po visoko kalorični hrani

Predstavljaj si dvojčka. Eden je spal le nekaj ur, drugi pa je dobro spočit. Ko gresta mimo kioska s hitro prehrano tisti, ki mu primanjkuje spanca, izgubi ves nadzor nad sabo. Čeprav je na dieti, se pici ne more upreti. Njegov brat pa nima nobenih problemov z odrekanjem mastni in slastni pici.

Pri Examine, neodvisni organizaciji, ki analizira znanstveno ozadje prehranskih dopolnil in učinkovin, pravijo, da se »možgani močneje odzovejo na hrano, ko jim primanjkuje spanja«. Mogoče to veš že iz lastnih izkušenj. Ko nam primanjkuje spanca, si še posebej želimo mastno, visoko kalorično hrano [1].

Ljudje, ki celo v enem samem dnevu niso spali dovolj, lahko pojejo do 1000 kalorij več kot tisti, ki so dobro spočiti. In tega se sploh ne zavedajo, saj gre za spontan impulz, oziroma za način, na katerega naše telo kompenzira pomanjkanje energije.

Night burner drink 1+2 GRATIS -66%
Night burner drink 1+2 GRATIS

Zaustavi večerno lakoto.

19,90 €

59,70 €

Začaran krog

Kasneje kot ješ, slabše si boš odpočila, saj ti prebava ne bo pustila spati. In manj kot boš dobila spanca, več hrane boš želela ponoči. Sčasoma boš odnehala s poskusi diete, saj se rezultati nikakor ne bodo pokazali. 

Kot prikazuje ena izmed mnogih študij [2]: »Obstaja mnogo dokazov, ki kažejo, da je pomanjkanje spanja povezano z debelostjo.«

Zamaščena jetra in izčrpanost nadledvične žleze sta zgolj posledici

Toda hrana ni edina težava. Naše telo dobro prenaša občasne slabe prehranske izbire, če smo zdravi, če so naša jetra v izvrstni formi in nas ne razžira stres. Težava nastane, ker raven kortizola močno naraste, kadar ne dobimo dovolj spanca [3].

To upočasni naravni proces topljenja maščob in lahko obremeni naša jetra do te mere, da se začnejo ovijati v maščobo same od sebe.

Zagotovo veš, kako velik odstotek prebivalstva ima zamaščena jetra. K temu veliko pripomoreta nekakovosten spanec ali pomanjkanje spancaZ zamaščenimi jetri in povišanim kortizolom pa je hujšanje praktično nemogoče. Vsaj hujšanje na zdrav način.

Odpočij si od nenehnih neuspešnih poskusov diet 

Resnično upamo, da spiš kot dojenček, vendar je dejstvo, da veliki večini od nas primanjkuje ure in ure spanca. Sodobni svet preprosto več ne podpira naših ključnih življenjskih potreb. Študije dokazujejo, da naša telesa kažejo znake pomanjkanja spanca že po treh zaporednih nočeh slabega spanja. 

Vendar imamo zate dobre novice, saj smo strokovnjaki za zmanjševanje telesne teže! Naši strokovnjaki za napitke s topilci maščob so razvili edini napitek, ki ga lahko pijete ponoči – Night Burner Drink.

Na kakšne načine vam bo pomagal Night Burner Drink?

  • Podpira naravno presnovo maščob, ki je najbolj dejavna ravno ponoči.
  • Pomaga ti hitreje zaspati in bolj kakovostno spati.
  • Zaradi vsebnosti Garcinie Cambogie pomaga preprečevati nočne napade lakote. Spala boš bolje, ker tik pred spanjem ne boš napadala hladilnika. In to še ni vse!
  • Medtem ko spimo, se naša jetra čistijo. Night Burner Drink bo pomagal tvojim jetrom pri boljši regeneraciji.
  • In nenazadnje, Night Burner Drink ti bo pomagal pri prebavljanju večerje. Tako bo pomagal tvoji notranji uri ter preprečil shranjevanje maščob. Posledično bo tvoj trebušček zjutraj raven in nenapihnjen.

Poskusi napitek Night Burner Drink!

Poskusi naš NOVI topilec maščob – najpomembnejši napitek za hujšanje, ki ga moraš vzeti zvečer.

Naročite sedaj in se nehajte boriti z večnimi poskusi diet.

Night burner drink 1+2 GRATIS -66%
Night burner drink 1+2 GRATIS

Zaustavi večerno lakoto.

19,90 €

59,70 €

[1]https://pdfs.semanticscholar.org/5cd9/1c46359ed17bf51d1b2614de21c6b2be71ce.pdf

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4394987/

[3] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9415946

← Nazaj na blog