Petkov trening: ''NIKOLI NE POSTANE LAŽJE. SAMO TI POSTAJAŠ VSE BOLJŠA''

Na zadnji delovni dan bomo poskrbeli za čvrsto zadnjico ter lepo oblikovane noge in trebuh.

1. SKLOP: vaje za noge in zadnjico

1. vaja: desno nogo daj v položaj za izpadni korak, torej jo potisni nekoliko naprej. Levo nogo pri tem potisni nazaj in jo iztegni. Z rokami na bokih in z ravno hrbtenico se spusti v globok izpadni korak. Enako ponovi z drugo nogo.

2. vaja: sledi počep. Tvoja kolena pri počepu ne smejo čez prste na nogah. Hrbet je raven. Iz počepa se nato odrineš v visok, sonožen poskok.

   

Zdaj pa že veš kaj sledi…požirek vode in minuta pavze!

2. SKLOP: vaje za trebuh.

1. vaja: postavi se v položaj moške sklece, pri čemer moraš stisniti trebušne mišice, saj le tako lahko ohraniš ravno držo hrbtenice. Najprej pritegni desno koleno proti levemu komolcu, nato pa še levo koleno proti desnemu komolcu – kot da bi plezala.

2. vaja: lezi na hrbet, pokrči noge v kot 90 stopinj in stisni trebušne mišice, tako da zmanjšaš prostorček med križem in podlago. Roki pokrči za glavo in se izmenično dviguj – desni komolec potisni k levemu kolenu, levi komolec pa k desnemu.

   

Minutka pavze.

3. SKLOP: vaje za zadnjico in noge

1. vaja: pripravi si poličko (pručka, stopnica, nižji stol) in desno nogo postavi nanjo. Močno se opri na nogo, ki je na polički, in le z njeno močjo pritegni in dvigni levo nogo visoko v zrak – s kolenom naprej. Enako ponvi z drugo nogo.

2. vaja: pri naslednji vaju daj desno nogo v položaj za izpadni korak, torej jo potisni nekoliko naprej. Levo nogo pri tem potisni nazaj in jo iztegni. Z rokami na bokih in z ravno hrbtenico se spusti v globok izpadni korak. Enako ponovi z drugo nogo.

   

Pavza in majhen požirek vode ter priprava na naslednji sklop.

4. SKLOP: vaje za roke

1. vaja:pripravi si poličko (pručka, stopnica, nižji stol) in se nanjo opri z rokama, pri čemer bodi proti njej obrnjena s hrbtom. Z rokama se spuščaj proti tlom in nazaj v začetni položaj. Zadnjica je vedno v zraku.

2. vaja: za naslednjo vajo se spusti v položaj ženske sklece, roki postavi široko od sebe, hrbet pa ohrani zravnan (imej napete trebušne mišice). Roki pokrči do kota 90 stopinj in se vrni nazaj v začetni položaj.

   

Zadnja pavza in nato zadnji sklop vaj.

5. SKLOP: kardio vaje

1. vaja: najprej noge postavi v širino bokov. S prsti desne roke se dotakni leve noge, nato pa se zasukaj in se s prsti leve roke dotakni desne noge. Vajo nadaljuj z visokim poskokom. Ob tem močno iztegni roke in noge.

2. vaja: nato skoči visoko v zrak, ob tem pa iztegni roke in noge stran od sebe. Po skoku se postavi v držo moške sklece in položaj zadrži 15 sekund.

   

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka