Pomagajte! Poleti se napihnem kot balon!

Ti je poznan tisti neprijeten občutek napetosti v trebuhu, ko se počutiš kot balon? Veš, da se na žalost ta težava v poletnih mesecih še poveča…

Ravno poleti, ko pospravimo dolge rokave in iz omar zopet vzamemo lahkotna oblačila, biologija ni naša najboljša prijateljica. Noge nam močno zatečejo in najljubši sandali postanejo premajhni. Zakaj se poletje tako poigrava z nami? Kako se boriti proti temu? To ti razkrijemo v nadaljevanju…

Zakaj je napihnjenost poleti pogostejši pojav?

Oteklost in napihnjenost nista nič drugega kot odvečna voda in toksini, ki se zadržujejo v telesu. Težave z oteklostjo imamo lahko tudi pozimi, vendar so poleti te dvakrat večje. Zakaj? Zaradi vročine se naše žile širijo, voda pa se nabira v telesu. Žile ne ustvarijo dovolj pritiska, da bi »potisnile« tekočino proti sredini telesa, proti organom, da bi se ta pravilno razporedila in ustvarila ravnovesje v telesu.

Napihnjenost, poleg zadrževanja odvečne vode, lahko povzroči tudi prebavne težave, ko telo proizvede preveč plina ali prebavne mišice ne delujejo pravilno. Z drugimi besedami - napihnjenost povzroča zadrževanje prevelike količine tekočine ali plinov v našem prebavnem sistemu.

Zato smo ti danes pripravile nekaj nasvetov, kako se tem težavam izogniti ter brez sramu obleči ozko majico in skočiti v bikini!

Pravilo številka 1

Pij, pij in še enkrat pij! S tem boš vzpodbudila delovanje ledvic in izločanje urina. Še posebej poleti se mora tvoj dan začeti s kozarcem tekočine. Seveda ne mislimo na Coca Colo ali druge sladke pijače. Pij veliko vode in zelenega čaja. Obstaja tudi nekaj živil, ki odlično odpravijo napihnjenost in oteklost: janež, regrat, koromač, breza itd. Nekatere izmed teh živil najdeš tudi med sestavinami v Daily Kick & Sleep Tight Tea. Dnevni in nočni čaj učinkovito delujeta proti napihnjenosti in ti pomagata do ravnega trebuščka.

Pravilo številka 2

Zmanjšaj vnos soli, saj spodbuja zadrževanje odvečne vode v telesu. Naš dnevni vnos bi moral biti 3–5 g, vendar pogosto zaužijemo približno 11 g. V telo ni težko vnesti preveč soli, saj jo najdemo v skoraj vseh živilih, tudi tam, kjer je ne bi niti najmanj pričakovali. Živila, ki vsebujejo veliko soli, so: sir, oreščki, narezki, različni prigrizki in podobno. Zato se jim poleti poskusi izogniti.

Če se ti v telesu nabira odvečna voda, vidiš, da imaš otekle noge in obraz, poskusi naš Draining Drink napitek. Gre za 100% naravni napitek za drenažo telesa, ki bo spodbudil tvoj limfni sistem in že čez nekaj dni boš opazila razliko!

Pravilo številka 3

Poskrbi za več gibanja. Vadba poveča izločanje soli in tekočin iz telesa. Če veliko sedimo, se poveča tudi napihnjenost. Ponoči lahko poskusiš pod noge postaviti blazino, saj boš na ta način dodatno spodbudila pretok tekočin v telesu.

Pravilo številka 4

Jej čim več sezonskega sadja in zelenjave, ki vsebuje do 90 % vode. To so na primer lubenica, paradižnik, kumare, jagode… Izberi hrano z manj maščobe in z visoko vsebnostjo beljakovin, na primer ribe.

Pravilo številka 5

V svojo prehrano dodaj probiotike. Neuravnotežena prehrana, v kateri prevladujejo nekakovostne maščobe in preprosti sladkorji, škoduje naši mikrobioti. Še posebej če ne zaužiješ dovolj vlaknin.

Če ne ješ dovolj sadja, zelenjave in polnozrnatih žitaric, to vpliva na manjšanje števila dobrih bakterij, posledica pa sta neuravnotežena mikrobiota in kopičenje slabih bakterij v telesu, kar lahko privede do tvorbe plinov in do napihnjenosti.

Kapsule Skinnybiotics bodo poskrbele za tvoje popolno ravnovesje ter čisto in zdravo črevesno mikrofloro. Vsebujejo sestavine, ki skrbijo za pravilno prebavo in te rešijo občutka napihnjenosti. Ker vsebujejo inulin, pa ti pomagajo zavirati lakoto!

Pravilo številka 6

V svojo prehrano vključi prebavne encime. Če ješ veliko predelane in hitre hrane, lahko to vpliva na zmanjšano vsebnost encimov v telesu in hrana se ne prebavi tako, kot bi se morala, posledica tega pa so prebavne težave in seveda napihnjenost.

Če v svojo prehrano dodaš encime v obliki prehranskega dopolnila, boš telesu pomagala, da bo hrano lažje razgradil, spodbudila boš delovanje hranilnih snovi in zmanjšala bolečine v trebuhu.

Izdelek Happy Enzymes bo poskrbel, da boš pridobila vse dobre in hranilne snovi iz hrane, bolje prebavila hrano in se znebila neprijetnih prebavnih težav.


Zato smo zate pripravili posebno ponudbo naših izdelkov, s katerimi lahko odpraviš to zoprno napihnjenost že v najkrajšem času.

Izbrani izdelki za vas

-64%
Akcijska cena 8,99 € Redna cena 24,99 €
Ogled izdelka
-48%
Akcijska cena 12,99 € Redna cena 24,99 €
Ogled izdelka