Prehrana med detoxom

Si se odločila za detox? Super, telo ti bo hvaležno. Ti pa tudi, ko boš ugotovila, da je tvoj trebušček bolj raven in da tehtnica kaže kakšen kilogram manj. Da bo tvoje razstrupljanje lažje, smo pripravili nekaj napotkov glede prehrane med detoxom.

Zakaj že detox?

Z nepravilno prehrano, slabimi razvadami in onesnaženim okoljem v telo vnašamo toksine. Ko se teh strupov nabere preveč, naše telo ni več sposobno očistiti organizma. Pravimo, da je telo zakisano. Razstrupljanje oziroma detox ali detoksikacija je metaboličen proces, pri katerem telesu pomagamo izločiti strupene ali toksične snovi.

Odsvetovana živila

Zelo pomembno živilo ki ga moramo iz vsakdanje prehrane izločiti je rafinirani sladkor v vseh oblikah (sokovi, sirupi, med...) ter vse jedi, ki ga vsebujejo. Pomembno je, da se nekoliko izogibamo tudi vsem živilom živalskega izvora - meso, mesne izdelke, polnomastno mleko in mlečni izdelke. Posežeš lahko po lahko skuti, kakšnem jajcu, pustem piščancu in podobnim rečem. Iz prehrane moramo izločiti tudi jedi ki vsebujejo škrob, zlasti izdelke iz bele moke - kruh, testenine, slaščice, pice.

Priporočena živila

Dovoljene oziroma priporočene so jedi, ki v telesu delujejo bazično. To so predvsem sadje in zelenjava, ki morajo biti sveža, biološko pridelana in gensko nespremenjena. Za okrepitev notranjega čiščenja so najboljši: agrumi, jabolka, hruške, lubenice, temne češnje in temno grozdje.

Od zelenjave je priporočen predvsem sladki krompir, buče, korenje, peso, zelje, zeleno, peteršilj in vso temno listnato zelenjavo. Tudi česen, čebula in ingver imajo odlične čistilne in zdravilne učinke.

Prehrana pogosto ni dovolj

Pri detoxu ni pomembna samo kratkotrajna sprememba načina prehranjevanja, ampak podpora organizmu, da iz telesa izloči toksine, mu povrne potrebna mikro-hranila in telesu povrne optimalno kislinsko-bazično ravnovesje. Da bo tvoj detox res učinkovit, lahko posežeš po dveh razstrupljevalnih programih: TummyTox program -50% ter Mali Teatox program, kjer prejmeš še čudovito Tummy stekleničko GRATIS!

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka