Priprava na detox

Verjetno zdaj že zelo dobro veš, kaj pravzaprav detox je. Za vsak slučaj ponovimo: detox je naraven proces, v katerem telo odpravi nakopičene strupe in na ta način omogoča zmanjšanje obremenitve vitalnih organov in boljše delovanje celotnega organizma.

Kako se pripraviti na detox? 

Razstrupljanje od tebe zahteva določeno spremembo življenskega sloga, predvsem pa prilagoditev jedilnika. Te spremembe bodo prav gotovo vplivale na tvoje počutje, vsaj na začetku. Mogoče se boš prvih par dni počutila nekoliko brez energije in utrujena. Ampak ne skrbi, to je le začetna faza.

Da bo tvoj detox čimbolj učinkovit, se je nanj potrebno nekoliko pripraviti. Svetujemo ti, da:

  • Podrobno preučiš seznam priporočenih in odsvetovanih živil
  • Iz prehrane izločiš vsa predelana živila in uživaš le kakovostno hrano
  • Izbereš prehranska dopolnila oz. naravne dodatke, ki bodo pospešili razstrupljanje
  • V času detoxa poskušaj zmanjšati stres
  • Poskušaj uživati manj kave in alkohola, pa tudi kajenje

Stopnje razstrupljanja

Razstrupljanja se je najbolje lotiti počasi in premišljeno – najraje s celovitimi detox programi, ki te bodo počasi vodili skozi različne stopnje razstrupljanja telesa.
Prva stopnja je osredotočena na prebavo. Potrebno je izboljšati prebavo in prepozanti hrano, ki našemu telesu ustreza. Ne pozabi, da se približno polovica celic, ki prestrežejo in uničijo škodljive snovi (torej imunski sistem) nahaja v našem črevesju.
Druga stopnja je osredotočena na razstrupljevalne organe: kožo, pluča in limfni sistem. Tako pomagamo telesu, da sprosti strupe iz telesa in zagotovimo usklajeno delovanje organov izločanja.
Tretja stopnja je osredotočena na organe globinskega izločanja strupov, torej jetra in ledvice. Jetra nekatere strupe takoj nevtralizirajo, druge pa spremenijo v takšno obliko, da se topijo v vodi in jih lahko izločijo ledvice.
Nekateri programi za razstrupljanje, kot je na primer TummyTox program, vključujejo poseben plan prehrane in vadbe, da bo tvoj detox bolj preprost in zabaven!

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka