Razstrupljanje po veliki noči

Znano je, da prestroga dieta ne prinaša dobrih rezultatov, dolgoročno pa ima celo nasprotne učnike. Po velikonočnih praznikih z bogato obloženo mizo, bo namesto pretiranega odrekanja zadostovalo to, da osvojiš nekaj dobrih navad za razstrupljanje, ki bodo naredile spremembo.

Zbogom predelana hrana in sladkorji

Za želene učinke bo dovolj, če vsaj za nekaj dni ali tednov izločiš naslednja živila: belo in predelano moko (uporablja se za kruh, testenine, sladice), beli sladkor (najdemo ga v sladkarijah, bonbonih, prigrizkih, piškotih, sladkih pijačah, sadnih sokovih, ...), mleko in mlečne izdelke, kvasovke (v glavnem jih vsebujejo kruh, pecivo in pivo). Pomembno je tudi zmanjšanje alkohola, kave, kupljenih pijač in vnaprej pakirane hrane.

Reci 'da' zelenjavi

Po praznikih moraš povečati količino zaužitega sadja in zelenjave: zelenjava ima alkalizirajoči učinek na telo, ohranja ga v ravnovesju in mu zagotavlja potrebne vitamine in minerale.

Nikoli brez beljakovin

Pri odločitvi za razstrupljanje telesa je ključnega pomena, da zaužiješ dovolj beljakovin. Zakaj? Če v prehrani primanjkuje beljakovin, telo začne porabljati zalogo iz jeter. V obroke morate vključiti belo meso, ribe, jajca in stročnice.

Pozdravljene juhe

Poleg smoothijev si pripravi hladne ali tople juhe iz sezonske zelenjave - odlične so za večerne obroke. Poleg zelenjave lahko uporabiš živila, bogata s hranili, kot so stročnice in oljnice, juhi pa dodaj še zdrave maščobe (na primer kokosovo olje ali ekstra deviško olivno olje). Tako bosš ohranjala normalno raven sladkorja v krvi in zvišala raven energije.

Omeji ogljikove hidrate

Da bi se učinkovito znebila kilogramov, ki so se ti nabrali med velikonočnimi prazniki, pomaga tudi zmanjšanje ogljikovih hidratov v največji možni meri. Testenine in kruh? Bolje v majhni količini in v polnozrnato.

Razstrupljanje je nujno

Še eno zlato pravilo je, da se osredotočiš na načine razstrupljanja, ki telesu pomagajo izločiti toksine. Stisni nekaj kapljic sveže limone v toplo vodo, odlična rešitev pa so tudi zeliščni čaji.

Če želiš telo učinkovito očistiti vseh toksinov, ki so se nabrali med prazniki, si lahko pomagaš z naravnimi prehranskimi dopolnili. Naš Draining Drink Intense je idealen napitek po veliki noči. Napitek z okusom maline odplakne odvečno vodo in toksine iz telesa, zmanjša napihnjenost in celulit. 1 vrečka raztopljena v litru vode na danje dovolj, za vidne rezultate v kratkem času!