Trening za spodnji del telesa

S tem treningom boš poskrbela za čvrsto zadnjico in lepo oblikovane noge ter trebuh.

1. SKLOP: vaje za noge in zadnjico

1. vaja: desno nogo daj v položaj za izpadni korak, torej jo potisni nekoliko naprej. Levo nogo pri tem potisni nazaj in jo iztegni. Z rokami na bokih in z ravno hrbtenico se spusti v globok izpadni korak. Enako ponovi z drugo nogo.

2. vaja: sledi počep. Tvoja kolena pri počepu ne smejo čez prste na nogah. Hrbet je raven. Iz počepa se nato odrineš v visok, sonožen poskok.

  

Zdaj pa že veš kaj sledi…požirek vode in minuta pavze!

2. SKLOP: vaje za trebuh.

1. vaja: postavi se v položaj moške sklece, pri čemer moraš stisniti trebušne mišice, saj le tako lahko ohraniš ravno držo hrbtenice. Najprej pritegni desno koleno proti levemu komolcu, nato pa še levo koleno proti desnemu komolcu – kot da bi plezala.

2. vaja: lezi na hrbet, pokrči noge v kot 90 stopinj in stisni trebušne mišice, tako da zmanjšaš prostorček med križem in podlago. Roki pokrči za glavo in se izmenično dviguj – desni komolec potisni k levemu kolenu, levi komolec pa k desnemu.

  

Minutka pavze.

3. SKLOP: vaje za zadnjico in noge

1. vaja: pripravi si poličko (pručka, stopnica, nižji stol) in desno nogo postavi nanjo. Močno se opri na nogo, ki je na polički, in le z njeno močjo pritegni in dvigni levo nogo visoko v zrak – s kolenom naprej. Enako ponvi z drugo nogo.

2. vaja: pri naslednji vaju daj desno nogo v položaj za izpadni korak, torej jo potisni nekoliko naprej. Levo nogo pri tem potisni nazaj in jo iztegni. Z rokami na bokih in z ravno hrbtenico se spusti v globok izpadni korak. Enako ponovi z drugo nogo.

  

Zadnja pavza in nato zadnji sklop vaj.

4. SKLOP: kardio vaje

1. vaja: najprej noge postavi v širino bokov. S prsti desne roke se dotakni leve noge, nato pa se zasukaj in se s prsti leve roke dotakni desne noge. Vajo nadaljuj z visokim poskokom. Ob tem močno iztegni roke in noge.

2. vaja: nato skoči visoko v zrak, ob tem pa iztegni roke in noge stran od sebe. Po skoku se postavi v držo moške sklece in položaj zadrži 15 sekund.

  

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka