Brezplačna pomoč: 080 99 82

Blog

Tudi stres ti stoji na poti do ravnega trebuščka

Kdaj si si nazadnje vzela minutko zase? Ne veš odgovora? Napaka.

V življenju neprestano počnemo stvari, zaradi katerih se boljše počutimo in zaradi katerih smo konec koncev boljši. Včasih je to redna vadba in pitje detox čajčkov, spet drugič pa je to selfie ali nakup novih skinny jeans hlač. 

Poanta zgodbe je, da se notranje počutje odraža tudi navzven in v tem primeru je stres naš največji sovražnik. Na različne ljudi različno vpliva, zelo pogosto pa nam povzroča napihnjenost in blaaah občutek v telesu.

Pomembno je, da razumemo, zakaj so naši trebuščki napihnjeni, ko smo pod močnim stresom. Naša prebava je kontrolirana tudi iz strani določenega dela živčnega sistema. Ko je stresa preveč, začne telo kopičiti kisline in vodo, kar vodi v trebušne krče in napihnjenost.

Globoko zadihaj in preberi, kaj lahko narediš, da stres ne bo več ovira!

1. Čudeži narave

Razni detox čajčki, kot na primer naš Daily Kick & Sleep Tight Tea, ki so sestavljeni iz 100% naravnih sestavin te pomirijo, izostrijo tvoja čutila, zmanjšajo napihnjenost in omogočijo telesu, da se regenerira in razstrupi ter se tako pripravi na nov dan brez stresa.

2. Gibaj se

Vsaj 10-15 minutk gibanja na dan je izjemno učinkovito sredstvo boja proti stresu. Nimaš časa? Brez izgovorov. Če te čas res priganja, pojdi vsaj po stopnicah namesto z dvigalom. Kolesari oziroma pešači v službo. Telesna aktivnost te bo sprostila in nemudoma povečala energijo...in zmanjšala trebušček!

3. Razvajaj se

Morda boš zaradi tega nasveta posegla pregloboko v šparovček. Ni treba pretiravati. Ampak mi menimo, da se je včasih potrebno malo razvajati. Zakaj? Ker to počneš izključno in samo zase. Ker se boš počutila super, ko se boš po ulici sprehodila v novih kavbojkah. In ker boš stresu rekla adijo. In s tem tudi blaah občutku v trebuhu.

Se ti zdijo ti nasveti enostavno prelahki? Prepričaj se sama. In zapomni si, umiri svoje misli preden umiriš trebušček in kmalu stres ne bo več ovira (pa tudi napihnjen trebušček ne).

 

← Nazaj na blog