Nepogrešljiva vadba kar v dnevni sobi

Vadba je ključnega pomena ne samo za zdravje na splošno, ampak tudi za hujšanje oziroma ohranjanje želene telesne teže. O vadbi Tabata zdaj že kar nekaj veš, tako da nam preostane le še... miganje. Ogrej se, pripravi telovadno blazino, timer, uteži, brisačo, ne pozabi na vodo in gremo!

Med prvo vadbo bomo dale poudarek na kardio vaje in vaje za trebuh.

Za vsak slučaj spomnimo še enkrat, kako izgleda vadba Tabata. Trening je sestavljen iz 8 različnih vaj, ki so razdeljene v 4 sklopov. Vsak sklop je sestavljen iz 2 vaj. Vsako vajo boš izvajala 20 sekund, nato si vzameš 10 sekund premora za menjavo vaje in nadaljuješ z naslednjo. To ponoviš 4x. Sklop tako traja 4 minute. Po opravljenem sklopu si vzameš 1 minuto za premor in nato nadaljuješ z naslednjim sklopom. Vadba torej traja 20 minut.

1. SKLOP: pričnimo s kardio vajami.

1. vaja: najprej noge postavi v širino bokov. S prsti desne roke se dotakni leve noge, nato pa se zasukaj in se s prsti leve roke dotakni desne noge. Vajo nadaljuj z visokim poskokom. Ob tem močno iztegni roke in noge.

2. vaja: pri naslednji vaji skoči visoko v zrak, ob tem pa iztegni roke in noge stran od sebe. Po skoku se postavi v držo moške sklece in položaj zadrži 15 sekund.

  

Po štirih minutah si vzami minuto pavze in naredi požirek vode.

2. SKLOP: vaje za trebuh.

1. vaja: lezi na hrbet, pokrči noge v kot 90 stopinj in stisni trebušne mišice, tako da zmanjšaš prostorček med križem in podlago. Roki pokrči za glavo in se izmenično dviguj – desni komolec potisni k levemu kolenu, levi komolec pa k desnemu.

2. vaja: tudi pri naslednji vaji še vedno ležiš na hrbtu. Noge dvigni navpično v zrak, pri čemer so kolena iztegnjena. Z obema rokama se s pomočjo trebušnih mišic dviguj proti prstom na nogah.

  

Sledi minutka pavze in nato ponovno kardio vaje.

3. SKLOP: kardio vaje.

1. vaja: visoko skoči, ob tem pa iztegni roke in noge stran od sebe. Po skoku se postavi v držo moške sklece in položaj zadrži 15 sekund.

2. vaja: pri drugi vaji stoj vzravnano, z rokami stegnjenimi ob telesu. Nato sočasno s poskokom dvigni roke visoko v zrak in razširi noge. S poskokom se spet vrni v začetni položaj.

  

Po štirih minutah ponono minuta pavze in požirek vode.

4. SKLOP: vaje za trebuh.

1. vaja: ulezi se na hrbtet. Noge dvigni navpično v zrak, pri čemer so kolena iztegnjena. Z obema rokama se s pomočjo trebušnih mišic dviguj proti prstom na nogah.

2. vaja: za naslednjo vajo se postavi v položaj moške sklece, pri čemer moraš stisniti trebušne mišice, saj le tako lahko ohraniš ravno držo hrbtenice. Najprej pritegni desno koleno proti levemu komolcu, nato pa še levo koleno proti desnemu komolcu – kot da bi plezala.

  

Bravo! Prvi trening je že za tabo!

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka