Kaj je vitamin D in zakaj je tako pomemben?

Punce, hitro pokličite svoje prijateljice, saj imamo nekaj, kar bo okrepilo imunski sistem!

Čeprav bi v tem trenutku najraje pripravila kovčke in na vrata pisarne obesila napis »Trenutno me ni, odpotovala sem na Bali!« lahko o počitnicah v tropskih krajih še nekaj časa samo sanjamo.

Vendar kljub vsem omejitvam potovanj in ukrepom glede socialne distance itd. še ni potrebno biti slabe volje. V teh nenavadnih časih je morda potrebno biti malo iznajdljiv, ko gre za ohranjanje kondicije in zdravja, a nikakor ti ne bomo dovolili, da se to zimo poleniš in nabereš nepotrebne odvečne kilograme – kar si verjetno že ugotovila!

Redna vadba, uravnotežena prehrana in nekaj prepotrebnega časa zase, ki ga spremlja skodelica tvojega najljubšega zimskega čaja, so dobro izhodišče za ohranjanje telesa v formi in oster um. Ne moremo pa mimo enega izmed bistvenih zaveznikov, ko gre za krepitev imunskega sistema: vitamin D!

Zakaj torej potrebuješ vitamin D? 

Vitamin D, poznan tudi kot sončni vitamin (ker nastaja v koži, ko je izpostavljena sončni svetlobi), je večinoma znan po naslednjem:

  • Poskrbi za kosti in mišice. Nujno potreben je za močne kosti in mišice. Telesu pomaga, da iz naše prehrane absorbira kalcij in fosfor, kar je bistvenega pomena za dobro zdravje kosti; študije so pokazale, da lahko aktivni vitamin D pomaga tudi optimizirati delovanje mišic.
  • Uravnotežen imunski sistem. Vitamin D uravnava in krepi delovanje imunskega sistema in je pomemben dejavnik pri zaščiti v času, ko jo najbolj potrebuješ.

Bodi pozorna na pomanjkanje vitamina D

Nezadosten vnos vitamina D je težava, s katero se srečuje vse več ljudi po vsem svetu. 

Spadaš med tiste ljudi, ki zbolijo za gripo vsakič, ko se pojavi, pa naj bo to poleti ali pozimi? Prehlad pa se pojavi in kar ne mine?

  • Ves čas si utrujena in nimaš dovolj energije.
  • Imaš bolečine v mišicah in kosteh.
  • Lasje ti izpadajo bolj kot običajno.
  • Potrta si brez pravega razloga. 

Si ti znane zgoraj naštete težave? Se spopadaš z njimi že lep čas? Vse to lahko pomeni, da ti primanjkuje vitamina D.
Na žalost samo naravna sončna svetloba za mnoge od nas ne zagotavlja potrebne količine vitaminov (zlasti med koncem septembra in začetkom maja), zato moramo poiskati tudi druge vire tega sončnega vitamina.

Vitamin D v hrani

V svojo prehrano redno vključuj naslednje naravne vire vitamina D, da okrepiš svoj imunski sistem:

  • losos,
  • sardele,
  • jajčni rumenjaki,
  • kozice.

Kot lahko vidiš, to niso ravno živila, ki jih jemo vsak dan. Dobiti dovolj vitamina D, ki krepi imunski sistem, je žal težko zaradi sončne svetlobe in prehrane, na srečo pa so na voljo prehranska dopolnila, ki ti pomagajo zagotoviti zadosten vnos.

TummyTox Vitamin D3 kapsule

Če do zdaj še nisi razmišljala, da bi vitamin D3 vključila v svojo vsakodnevno rutino, je zdaj skrajni čas, da to narediš!

Sezonske nevšečnosti so skoraj neizogibne in zagotovo ne želiš letos preživeti še več časa v zaprtih prostorih, kaj šele v postelji in se boriti še proti enemu virusu!

Tummytox Vitamin D3 kapsule vsebujejo izjemno močno formulo s 4000 I.U. (100 μg) vitamina D3. Priročne kapsule enostavno pogoltneš in ne vsebujejo umetnih barvil.

Torej, če nameravaš v svoj vsakdan vključiti prehransko dopolnilo z vitaminom D, da se boš bolje soočila s prihajajočimi jesenskimi dnevi in prihodom zime, so naše kapsule vsekakor tisto, kar potrebuješ!

Izbrani izdelki za vas

-72%
Akcijska cena 14,99 € Redna cena 53,97 €
Ogled izdelka