Zakaj je detox telesa tako pomemben?

Dandanes smo veliko bolj izpostavljeni strupom kot nekdaj, še posebej v mestih. Onesnaženo ozačje, pesticidi in herbicidi, ki ostanejo na hrani, vse kemične snovi, ki so prisotne v kozmetičnih sredstvih, umetni dodatki v predelani hrani... In še bi lahko naštevali. Vse te stvari v majhnih količinah v telesu sicer ne pustijo posledic, tekom let pa se nalagajo in povzročajo vrsto vsakodnevnih težav z zdravjem.

Kako vemo, da je naše telo zastrupljeno?

Tega nam žal ne bo povedal noben zdravnik, saj pri njih pogosto zdravimo le simptome zastrupljenega telesa. To so vsem dobro znane bolezni: začne se pri nahodu, astmi, utrujenosti, izgorelosti, depresiji, hormonskem neravnovesju, na koncu koncev celo raku. Vse te stvari bi se dalo preventivno pozdraviti celo brez zdravil, vendar je za to potreben celosten pristop.

Kako vrniti telo v 'začetno stanje'?

Naše telo je v večini najbolj zdravo v otroškem obdobju. Otrok ima namreč najbolj razvit čut za to, kaj telesu koristi in kaj ne. Žal pa se hitro razvadimo zaradi vseh dobrot in kmalu jemo le tisto, kar je dobro, in ne tisto, kar telesu koristi. Tako se tekom let škodljive snovi kopičijo v našem telesu, bodisi v obliki maščobnih zalog in tudi po notranjih organih. Sčasoma otežijo delovanje slednjih, splošno dobro počutje pa se drastično poslabša. Vsakodnevni glavoboli, utrujenost, nespečnost (ki je velikokrat povezana s hormonskim neravnovesjem) in ostale bolezni se pojavijo kot posledica prenasičenosti telesa s toksičnimi snovmi.

Nič še ni izgubljeno

Poletje se približuje koncu, dopusti so mimo in prihaja jesen. Nov začetek, novo službeno ali šolsko leto: idealen čas za spremembe. Začeti je treba pri prehrani. S tem ne mislimo odrekanja hrani ampak samo zavedanje, katera hrana je dobra za nas in katera ne. Plan prehranjevanja si lahko prebereš tudi v TummyTox vodniku, ki ga preneseš tukaj. Izogibati se je treba predvsem predelani hrani, hrani, ki ji je dodano veliko sladkorja, mastni hrani itd. V procesu razstrupljanja je najbolje jesti sadje in zelenjavo, ki zaradi vsebnosti vitaminov, mineralov in vode pomagata iz telesa izločiti nakopičene strupene snovi. Brez podpore beljakovin in zdravih maščob naše telo ne deluje dobro, zato je treba uživati tudi nepredelano pusto meso (ribe in perutnina), oreščke, rastlinska olja in tudi mlečne izdlke v podporo črevesni mikrobioti. Seveda ne smemo pozabiti na tekočino – strupi se namreč iz telesa izločajo po večini s tekočino, ki jo izločimo v obliki urina in znoja. Pomagamo si lahko tudi z nesladkanimi čaji. Najboljši so že pripravljeni razstrupljevalni čaji, kot sta Daily Kick & Sleep Tight Tea.

V procesu razstrupljanja se je priporočeno izogibati tudi večji količini poživil, na primer kave. Pametno je prenehati tudi z nezdravimi navadami, kot je na primer kajenje, kajti ravno s tem v naše telo vnašamo veliko strupenih snovi.

Da bo detox res učinkovit, pa lahko posežemo po že pripravljenih detox programi, kot je na primer TummyTox program, ki nam bo ob zdravi prehrani ter vadbi pomagal do izjemnih rezulatov, super počutja in zdravega življenja.

Izbrani izdelki za vas

-67%
Akcijska cena 19,99 € Redna cena 59,97 €
Ogled izdelka
-74%
Akcijska cena 24,99 € Redna cena 94,95 €
Ogled izdelka