Blog
5 okusnih in zdravih poletnih prigrizkov
Potrebuješ nove ideje za poletne prigrizke? Odkrij 5 super receptov, ki so lahki, okusni in kot nalašč za vroče poletne dni! + bonus recept raven trebušček na koncu članka!

1. Sladoled NiceCream
OSNOVNI RECEPT:
- 2 - 3 zrele zamrznjene banane, narezane na rezine
- 1 - 2 čajni žlički medu (poljubno)
RAZLIČICE:
- Vanilija (osnovni recept + 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta)
- Jagoda (osnovni recept + 1 skodelica zamrznjenih jagod)
- Matcha (osnovni recept + 1 - 2 čajne žličke matcha)
- Čokolada (osnovni recept + 2 žlici kakava v prahu)
- Arašidovo maslo (osnovni recept + 2 - 3 žlice arašidovega masla)
- Slana karamela (4 - 6 suhih in namočenih datljev + ščepec soli)
Banane zamrzni:
Ne pozabi uporabiti zrele bananane. Da jih boš lažje zmiksala, jih zreži na manjše kolobarje (večji kosi bi lahko mešalnik ustavili). Nato koščke banane daj v posodo obloženo s peki papirjem in jih zamrzni za vsaj 3 - 4 ure.
Zmiksaj:
Zamrznjeno banano 4 do 5 minut miksaj z mešalnikom, dokler ne nastane popolnoma gladka in puhasta zmes. Vsake toliko mešalnik ustavi in poberi kar se je nabralo na stenah mešalnika.
Dodaj okus:
Ustvatri si svoj NiceCream! Preprosto dodaj priporočeno količino vsake izbrane sestavine v zamrznjeno osnovo iz banan in vmešaj dokler zmes ni gladka. Če si si izbrala jagode, jih lahko za boljšo teksturo že na začetku zmiksaš skupaj z bananami.
Lahko tudi eksperimentiraš in si izmisliš svoje lastne okuse!
Zamrzni:
Bananin sladoled z izbranim okusom si že naredila. Zdaj pa to maso vlij v posodo s papirjem za peko in za 2 - 3 ure ponovno zamrzni. Če je, ko ga vzameš iz skrinje, preveč zamrznjen, ga puste nekaj časa zunaj, da se zmehča.
Shranjevanje:
V zamrzovalniku bo sladoled zdržal teden dni.
2. Energijske ploščice iz čokolade in avokada
- 250 g namočenih posušenih datljev
- 200 g praženih sesekljanih oreščkov po želji (pekani, mandlji itd.)
- 1 velik avokado
- 86 g chia semen
- 50 g grenkega kakava v prahu
- 50 g naribanega kokosa za okrasitev
- (Poljubno: 80 g čokolade)
Priprava:
- Na kvadraten pekač (20 cm x 20 cm) položi papir za peko. Okoli robov ga pusti nekoliko več, da ga boš na koncu lažje odstranila. Nanj nakapaj malo olja.
- V mešalnik daj nahádž datlje, avokado in 200 g oreščkov (50 g si jih prihrani za kasneje). Miksaj, dokler ni zmes gladka. Dodaj chia semena, kakav v prahu in kokos. Še enkrat zmiksaj.
- Maso vlij v skledo in primešaj oreščke, ki so ti še ostali. Če želiš, lahko dodaš tudi nastrgano čokolado. Gosto in lepljivo maso razporedi v pripravljen pekač in okrasi s kokosom (nežno ga pritisni v maso).Pokrij in ohladi, dokler se ne strdi tako dobro, da se jo lahko razreže na ploščice.
- Ploščice shranjuj v nepredušni posodi v hladilniku, dokler jih ne pohrustaš :)
3. Pomladni zvitki s svežim sadjem
- 8 jagod
- ½ melone
- 1 breskev
- 1 mango
- 1 jabolko
- 1 limona
- vejica mete
- 8 kosov riževega papirja
Preliv:
- 1/4 skodelice medu
- lupina in sok 1 limete
- 3 žlice vode, če je potrebno, da omako razredčimo
- V veliko skledo nalij toplo vodo in v njej rižev papir namakaj približno 20 sekund.Ko se začne mehčati, ga odstrani iz vode. Če je rižev papir preveč lepljiv za uporabo, pomeni, da je bil preveč časa v vodi. Papir mora biti sicer prožen, a tudi dovolj močan, saj se med nadevanjem s sadjem še dodatno zmehča.
- Položi rižev papir z gladko stranjo navzdol na desko za rezanje. Na sredino naloži sadje in dodaj nekaj listkov mete.
- Sadje previdno zavij v rižev papir kot burrito. Pazi, da ga ne raztrgaš.
- Preliv: vse sestavine dobro zmešaj in s tem pred serviranjem prelij zavitke.
4. Zdravi prigrizek z banano, arašidovim maslom in temno čokolado
- 3 zrele banane
- 5 žlic arašidovega masla
- 90 g temne čokolade
- 2 žlički kokosovega olja
1. Banane olupi in jih nareži na 1,5 cm debele kolobarje.
2. Pekač obloži s peki papirjem. Na rezino banane dodaj pol čajne žličke arašidovega masla in pokrij z drugo bananino rezino, tako da narediš majhen sendvič. Naredi tako z vsemi preostalimi rezinami.
3. Pekač daj v zmrzovalnik in pusti vsaj 1 uro, da se bananini sendviči strdijo.
4. Ko so banane nared, stopi čokolado na kokosovem olju in nato vsak grižljaj potopi do polovice v stopljeno čokolado.
5. Bananine sendviče nato polagaj na krožnik obložen s peki papirjem in ga še za 15 minut daj v zmrzovalnik.
5. Mavrična nabodala s sadjem
- 7 malin
- 7 jagod
- 7 krhljev mandarine
- 7 olupljenih kock manga
- 7 kosov olupljenega ananasa
- 7 kosov olupljenega kivija
- 7 kroglic zelenega grozdja
- 7 kroglic rdečega grozdja
- 14 borovnic
Vzemi 7 lesenih nabodal in nanje nadeni po 1 košček vsakega sadja. Če želiš, lahko nadeneš samo 2 ali 3 različni vrsti sadja in uživaš v slastnem in zdravme prigrizku.
+ BONUS: Ledeni čaj za hujšanje in raven trebušček
- 1 l vode
- 3 - 4 vrečke čaja Skinny Me
- nekaj listov mete
- nekaj žličk medu
- po želji: nekaj jagodičevja za bolj saden okus
V vrč z vodo namoči 3 - 4 vrečke čaja Skinny Me, metine liste in jagodičevje. Pusti v hladilniku 1 do 2 uri. Dodaj malo medu in z daljšo žlico dobro premešaj. Nalij v kozarec z ledenimi kockami in uživaj v ledenem čaju za raven trebušček.
Čaj, ki pomaga topiti maščobe, prepreči njihovo nabiranje in daje energijo. + Motivacijski dnevnik BREZPLAČNO

Redna cena: 19,99 €
Vaša cena: 7,99 €
Na enak način lahko pripraviš tudi katerega od drugih Tummy čajev, recimo Daily Kick & Sleep Tight Tea. ;)