6 živil, s katerimi boš obvladovala lakoto

Se ti je že kdaj zgodilo, da si se končno določila, da boš spremenila svoje prehrambene navade enkrat za vselej potem pa... si postala lačna? Diete, ki se jih lotimo doma samo velikokrat nimajo želenih rezultatov. Razlog je zelo pogosto napačna izbira živil – ni pomembno samo, da jemo malo, ampak da izbiramo živila, ki nam dajo občutek sitosti za čim daljše obdobje. V nadaljevanju smo zate izbrali 6 super živil, s katerimi boš dlje sita.

1. Jajca

Prični dan z super zajtrkom, ki ga sestavljata 2 jajci. Raziskave kažejo, da ljudje, ki zjutraj pojejo 2 jajci, dlje ostanejo siti in na splošno manj pojejo čez dan. Te zanima naš predlog? 2 jajci, umešani, na oko, trdo kuhani, kot ti srce poželi. Zraven pa ena feta polnozrnatega kruha in kakšen češnjev paradižnik z ekstra deviškim olivnim oljem.

2. Avokado

Polovica avokada te bo nasitila in umirila tvojo lakoto za kar 5 ur! Lahko si privoščiš solato z rukolo, polovico avokada, češnjevimi paradižniki in mocarelo. To je obrok, ki je lahko odlična večerja, lahko pa si ga pripraviš že zjutraj in ga odneseš s sabo v službo za kosilo.

3. Čili

To dejstvo te bo mogoče nekoliko presenetilo. Čili je odličen za izboljšanje tvoje prebave, vsebuje pa tudi kapsaicin, ki pomaga obvladovati tvoj apetit. Raziskave so pokazale, da so osebe, ki so vsak dan zaužile žličko čilija, izbirale manj mastna živila, zaužile manj kalorij in niso občutile toliko lakote tekom dneva, kot tisti, ki čilija niso jedli. Ne skrbi, ni ti treba dobesedno pojesti žličko čilija na dan. Uporabi domišljijo. Lahko ga dodaš različnim omakam za testenine, zelenjavnim mineštricam, mesu itd. Še en nasvet: če ga do sedaj nisi uporabljala, prični z manjšimi dozami.

4. Ovseni kosmiči

To je preprosto, ampak super živilo. Skodelica ovsenih kosmičev z mlekom za zajtrk bo odpravila lakoto in poskrbela za občutek sitosti, ki bo dolgo trajal. Tudi tukaj lahko uporabiš domišljijo. Dodaj jim sezonsko sadje, gozdne sadeže, oreščke, med, agavin sirup, jogurt... Pa še kaj bi se našlo.

5. Temna čokolada

Zadnje raziskave so pokazale, da temna čokolada, ki vsebuje delež kakava, višji od 70%, zmanjšuje občutek lakote in zavira željo po sladkem še 5 ur po tem, ko jo zaužijemo. To pa še ni vse. Temna čokolada na splošno zmanjša občutek lakote in s tem pomanjša vnos kalorij v telo. Seveda tudi z čokolado ni treba pretiravati – tu pa tam si odlomi kakšen košček in se malo posladkaj.

6. Skinny Me Tea

Izbrana mešanica zelišč in plodov s svojimi učinkovinami prepreči, da bi se proizvajala dodatna odvečna maščoba. Ena izmed glavnih sestavin je namreč Pu-erh čaj, ki ima učinek fat-burnerjev. Na presnovne procese najbolj vplivata koren navadnega repinca in plod navadnega komarčka. Slednji poleg tega odvzame občutek lakote in pomaga pri hitrejši prebavi maščobe v hrani. Zelišče Lucerne in plod črnega bezga poskrbita, da se telo najprej razstrupi in odstrani vse vsiljivce iz telesa. 

Izbrani izdelki za vas

-60%
Akcijska cena 15,99 € Redna cena 39,98 €
Ogled izdelka